Partizanu vječiti derbi

Super liga Srbije

Partizanu vječiti derbi

Sinoć su odigrane utakmice dvanaestog kola Super lige Srbije nakon kojeg su mnoge stvari na tabeli jasnije. Poznata su tri učesnika polufinala, dok FMP ima male šanse da izbaci Zvezdu.

U vječitom derbiju Partizan je potpuno razbio Crvenu zvezdu sa 103:75, ali se Zvezda zahvaljujući porazu FMP-a primakla polufinalu i plasmanu u NLB ligu naredne sezone. Lester McCalebb sa 23 i Jan Vesely sa 21 poenom predvodili su Partizan do pobjede, dok su Nemanja Bjelica sa 18 i Elmedin Kikanović sa 17 poena bili najbolji kod Zvezde.

U najbitnijoj utakmici kola Radnički je u Kragujevcu sa 86:84 savladao FMP i plasirao se u polufinale doigravanja, a samim tim i u NLB ligu naredne sezone. FMP, nekadašnji osvajač Jadranske lige, naredne sezone će igrati Jadransku ligu samo ako dobije obje posljednje utakmice, a Zvezda obje izgubi.

Boban Marjanović je sa 23 poena i 17 skokova predvodio Hemofarm do pobjede u Pančevu kod Tamiša sa 76:67, dok je Metalac bio bolji od Borca sa 84:73. Bojan Bakić je sa 27 poena bio prvo ime tima iz Valjeva, dok je Aleksej Nešović kod Borca upisao 1 poen, 1 skok i 3 asistencije.

Dva kola prije kraja regularnog dijela sezone Partizan vodi na tabeli sa omjerom 11-1, slijedi Hemofarm sa 10-2, Radnički ima 8-4, Crvena zvezda 7-5, FMP 6-6, Metalac, Tamiš i Borac 2-10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.