Pašalić: Stigao nas je umor i desio se pad koncentracije

Trener KK Promo

Pašalić: Stigao nas je umor i desio se pad koncentracije

Samir Mlaćo

Preokretom u drugom poluvremenu Turbina iz Jablanice sinoć je u okiru 13. kola A-1 lige FBiH na svom parketu savladala KK Promo iz Donjeg Vakufa. 

Gosti su poklekli u trećem periodu u kojem su poraženi 27:16, te se više nisu mogli vratiti u meč. Svoj komentar ovog meča dao je i mladi trener Proma Ahmet Pašalić.

"Pokazali smo volju i želju, ali smo imali zaista manjak koncentracije. Igrali smo dobro defanzivno, u prvom poluvremenu primili 31 poen, međutim stigao nas je umor, pala je koncentracija i pogriješili smo dosta puta na osnovnim pravilima. Desilo se da smo primili puno poena u drugom poluvremenu, a sudijski kriterij je bio takav da se svirao svaki kontakt. U završnici je svaka 50:50 situacija je išla na stranu domaćina i to je na kraju i presudilo. To je stvar koju treba analizirati, a ja čestitam Turbini. Nama ostaje žal, mislim da smo bili bolji protivnik", kazao je Pašalić.

Narednog vikenda Promo će ugostiti Radnički iz Goražde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi