Pato: Del Piero je moj idol

Uoči subotnjeg susreta sa Juventusom

Pato: Del Piero je moj idol

Alexandre Pato, uoči subotnje utakmice između Juventusa i Milana, rekao je da mu je idol Alessandro Del Piero, ikona Stare dame.

Juventus je u prvoj utakmici protiv Milana ove sezone slavio na San Siru sa 2:1 golovima Quagliarella i Del Piera, dok je gol za Rossonere postigao Ibrahimović.

"Juventus je odigrao sjajnu utakmicu u Milanu. Ne znam zašto su na tako lošoj poziciji na tabeli. Zaista ne pratim šta se dešava u drugim ekipama", rekao je Pato, dodavši:

"Imaju nekoliko vrlo dobrih igrača. Buffona među stativama, Chiellinija u zadnjoj liniji i Mela u veznom redu. Naravno, tu je i Del Piero, velika osoba i nevjerovatan igrač".

"Del Piero je jedan od mojih najvećih idola. Uvijek je bio u mom timu kada sam igrao Playstation kao dijete. On treba biti primjer svima, učinio je dosta Juventus, Italiju i cijeli nogometni svijet. On je poput Ronalda i Maldinija", ističe brazilski napadač, te dodaje:

"Definitivno ću pokušati zamijeniti dres s njim. Njegovi slobodni udarci su stvarno nešto posebno. Još uvijek se sjećam njegovih čarolija protiv Reala. Ima sjajnu kontrolu i prvi dodir. On je jednostavno nevjerovatan igrač".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.