Pato i Neymar odveli Brazil u četvrtfinale

Paragvaj prokocako pobjedu u posljednjim trenucima

Pato i Neymar odveli Brazil u četvrtfinale

Brazil je sinoć protiv Ekvadora ostvario prvu pobjedu na Copa Americi, koja im je donijela plasman u četvrtinu finala i to čak sa prvog mjesta. Alexandre Pato i Neymar su postigli po dva pogotka, dok je s dva gola poraz ublažio Felipe Caicedo.

Andre Santos je u 29. minuti uputio sjajnu loptu sa lijeve strane u šesnaesterac, a Patu nije bilo teško pogoditi glavom mrežu Ekvadora. Do kraja prvog poluvremena Caicedo je uspio izjednačiti. Napadač Lokomotiva je šutirao sa 20-ak metara, a Julio Cesar je nespretno reaguvao, te je lopta završila iza njegovih leđa.

Nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu proradio je tandem iz Santosa. Ganso je sjajno uputio loptu kroz sredinu, a Neymar je između nekoliko igrača uspio šutirati i matirati Marcela Elizagu. No, nije dugo trajala radost Brazilaca. Caicedo je postigao svoj drugi gol u 59. minuti, sličan onom iz prvog poluvremena.

Samo tri minute poslije Brazil vraća prednost. Neymar je šutirao sa 20-ak metara, Elizaga odbija loptu na koju nalijeće Pato i postiže svoj drugi gol. Drugi gol Neymara i konačnih 4:2 postavljeno je u 72. minuti. Maicon je prošao po desnoj strani, a napadaču Santosa nije bilo teško da pospremi loptu u mrežu.


Paragvaj Venecuela su odigrali bez pobjedinka, a na susretu je postignuto čak šest golova. Rondon je doveo Venecuelu u vodstvo u 6. minuti, da bi Alcaraz u 34. poravnao rezultat.  Barrios u 64. minuti vraća prednost Paragvaju, a Riveros u 86. minuti pogađa za 3:1. U posljednjim trenucima utakmice Venecuelnci postižu dva gola i dolaze do remija.

Unatoč neriješenom rezultatu Paragvaj je prošao dalje kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane momčadi. Još jedno mjesto u četvrtini finala kao trećeplasirana momčad izborio je Peru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.