Pato: Nikada nisam rekao da želim otići

Brazilac vjeran Milanu

Pato: Nikada nisam rekao da želim otići

Edmir Škorić

Alexandre Pato je još jednom, po ko zna koji put, odbacio špekulacije koje ga povezuju sa Chelseajem, Real Madridom ili bilo kojim drugim klubom.

Mladi brazilski napadač na meti je Chelseaja i Real Madrida, no 20-godišnje "čudo od djeteta" ne planira ostaviti Rossonere.

"Nikada nisam rekao da želim otići. Sretan sam i ovo je moj dom. Imam ugovor do 2014. Milan je osvojio dosta stvari u historiji i ja ću naporno raditi da se to ponovi uskoro. Želim postići 20 golova, postati Capocannoniere i sve pobijediti", kazao je Pato.

"Mogao sam puno više, ali nadam se da ću biti raspoložan naredne godine. U međuvremenu, sretan sam jer ćemo igrati u Ligi prvaka", dodaje Brazilac, koji ima samo riječi hvale za svog sunarodnjaka i bivšeg trenera Milana.

"Puno sam naučio sa Leonardom. Učinio je ovdje veliki posao, ali njegova se odluka mora poštovati."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti