Pato potpisao za Corinthians

Zadužio 'sedmicu'

Pato potpisao za Corinthians

Edmir Škorić

Brazilski napadač Alexandre Pato potpisao je za Corinthians ugovor na četiri godine.

Iz brazilskog kluba saopštili su jučer potpisivanje četverogodišnjeg ugovora s Patom, kojeg je AC Milan prodao za 15 miliona eura odštete.

 

Pet i pol godina je Pato proveo na San Siru, gdje je imao dosta uspjeha, ali i povreda. Njemu se predviđala velika karijera, no na kraju je, iako ima tek 23 godine, napustio evropsko tlo.

 

Ove sezone u Seriji A je odigrao četiri utakmice i nije bio strijelac. Njegova želja je da vrati formu u Corinthiansu i da zaigra na Mundijalu u Brazilu u ljeto 2014. godine.

 

"Želim se zahvaliti svim ljudima u Milanu s kojima sam radio proteklih godina. Neću lako zaboraviti Milan. U Corinthians odlazim uz nadu da ću više igrati. Veliko hvala svima u Milanu", kazao je Pato.

 

On će u Corinthiansu nositi broj sedam na leđima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.