Pato sve dogovorio s PSG-om

Milan će zaraditi 35 miliona eura

Pato sve dogovorio s PSG-om

E. Škorić

Iz francuskog nogometnog kluba PSG poručili su kako su postigli dogovor s Milanovim napadačem Alexandreom Patom.

Ovaj sjajni 22-godišnji brazilski reprezentativac, kako sada stvari stoje, branit će boje pariškog kluba u drugom dijelu sezone. Milan će inkasirati 35 miliona eura odštete, od čega 28 odmah, a dodatnih sedam ovisit će o broju Patovih nastupa.

Navodno su dogovoreni svi detalji oko troipolgodišnjeg ugovora između PSG-a i Pata, koji bi zarađivao od šest do sedam miliona eura po sezonu uz dodatne bonuse. Njegov menadžer u petak bi trebao stići u grad svjetlosti na potpis ugovora.

Pato će se tako pridružiti svom bivšem treneru Carlu Ancelottiju, ali i sunarodnjaku Leonardu, kojeg jako dobro poznaje sa San Sira, dok je ovaj obnašao funkcije sportskog direktora i trenera.

Njegov izostanak Milan će nadoknaditi dovođenjem Carlosa Teveza, koji je sve bliže italijanskom klubu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.