Pato vjeruje u Ronalda
Pato i Ronaldo u dresu Milana

Podržava zemljaka

Pato vjeruje u Ronalda

Edmir Škorić

Poslije godinu dana izbivanja sa terena Brazilac Ronaldo vratio se fudbalu, te igra za brazilski Corinthians, a mladi sunarodnjak Pato vjeruje u njegov povratak i u nacionalni tim.

Napadača Milana često uspoređuju upravo sa "fenomenom", a Pato je uvjeren da bi se Ronaldo sada mogao vratiti i reprezentaciji Brazila.

"Gledao sam njegov nedavni nastup na televiziji", rekao je 19-godišnjak za La Gazzetta dello Sport. "Jako sam sretan zbog njega jer je pretrpio puno. Napravio je mnogo toga za Brazil, ali mislim da još može dati svoj doprinos. Imamo zaista mnogo prvaka, no postoji samo jedan fenomen, Ronaldo, koji moj idol", hvalio je sunarodnjaka napadač "rossonera".

Pato i Ronaldo su zajedno igrali jedno vrijeme u Milanu, tačnije prije Ronaldove ozljede u februaru prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.