Patov gol Barci peti najbrži u Ligi prvaka
Pato i Silva osigurali Milanu bod na Nou Campu

Maakay postigao najbrži gol u 10. sekundi

Patov gol Barci peti najbrži u Ligi prvaka

Edmir Škorić

U dvadesetoj sekundi sinoćnje utakmice prvog kola H-grupe Lige prvaka na Nou Campu, između Barcelone i Milana, Alexandre Pato zatresao je mrežu domaćina, što je peti najbrži pogodak u povijesti najelitnijeg klupskog natjecanja.

Pato je fascinirao čitav svijet svojim prodorom u 20. sekundi. Brazilski napadča uzeo je loptu na 45 metara od Barcinog gola, kao brzi voz prošao pored Busquetsa i ostatka domaće odbrane, a onda s ruba kaznenog prostora prizemnim udarcem kroz noge Victora Valdesa pogodio mrežu Katalonaca.

Kasnije je Barcelona napravila preokret golovima Pedra (sjajna asistencija Messija) i Ville, koji je izvrsno matirao Abbiatija iz slobodnog udarca s 25 metara. Ipak, Rossonerima je na kraju bod donio Thiago Silva, još jedan Brazilac u italijanskom sastavu, koji je glavom loptu zakucao u mrežu domaćih nakon centaršuta Seedorfa iz kornera.

"Igrali smo jako dobro. Nismo dozvolili Barceloni da stvara mnogo prilika i to je veliki dobitak, a da ne govorim da smo na početku mogli da povedemo i sa 2:0", rekao je Massimiliano Allegri, mladi stručnjak na klupi aktuelnog prvaka "čizme".

Podsjetimo da je najbrži pogodak u Ligi prvka postigao Roy Maakay u dresu Bayerna protiv Real Madrida. Zanimljivo, asistent mu je bio nekadašnji bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.