Svi se pitaju gdje je bio golman Škotske kad su Česi uzeli loptu, stigao je i odgovor

Schick s centra zabio gol

Svi se pitaju gdje je bio golman Škotske kad su Česi uzeli loptu, stigao je i odgovor

E. Čaušević

Reprezentacija Češke danas je sa 2:0 pobijedila selekciju Škotske u meču prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Češka je uspjela bez većih problema da dođe do pobjede u Glasgowu iako su Škoti krenuli dosta agresivno od prve minute ove utakice.

Domaći tim imao je nekoliko dobrih prilika da dođe do prednosti, ali nisu uspjeli. Česi su ih kaznili u 42. minuti utakmice kada je pogodak za 1:0 postigao Patrik Schick.

Isti igrač bio je u centru pažnje i u 52. minuti utakmice kada je postigao nevjerovatan pogodak za 2:0.

Schick je uspio da zatrese mrežu Škotske udarcem s centra terena i ovo je bez dileme najljepši pogodak u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva. No, mnogi su se pitali šta se desilo s golmanom domaćih Davidom Marshallom.



Već nakon udarca Schicka vidjelo se da je Marshall na nekih deset metara ispred svog gola i nije uspio da se vrati i odbrani svoju mrežu.

Lopta je na kraju završila u golu Škotske kao i golman ove selekcije koji se zapetljao u mreži, a navijači na tribinama stadiona u Glasgowu nisu mogli da vjeruju kakav pogodak je primio.

Međutim, na Twitteru se ubrzo pojavila fotografija koja pokazuje gdje je bio Marshall kada je njegova selekcija izgubila loptu, te su Česi brzo krenuli u kontru.

Naime, Marshall je bio skoro na centru terena i pokušao se sprintom vratiti do svog gola jer je shvatio šta će Schick uraditi. No, nakon fantastičnog udarca napadača Češke za njega jednostavno nije bilo spasa.

Image

Top Komentari

turuluru
A gdje ce biti U pm gube 0:1 i napadaju 21 fudbaler na 20 metara od gola ceske,gdje bi trebao biti covjek.
4 0
Ecosport
Pored golmanove greške mora se odati priznanje Shickovom udarcu jer je pogodio savršeno. Da nije onako opalio, golman bi odbranio.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti