Braća iz kadetske reprezentacije umjesto na Koševu završili u Mađarskoj

Braća iz kadetske reprezentacije umjesto na Koševu završili u Mađarskoj

S. Mlaćo
Braća Patrik i Marsel Zrnić ovog ljeta trebali su potpisati ugovore sa višestrukim bosanskohercegovačkim prvakom FK Sarajevo.

Sve je bilo dogovoreno, odnosno transferi su bili pred realizacijom. Bordo tim je trebao dobiti dva kadetska reprezentativca naše zemlje, no u posljednji čas transferi su propali. Pomenuti mladi fudbaleri su tako ostali 'na ledu', no brzo su pronašli novi klub. Radi se o mađarskom Honvedu, gdje su jučer i predstavljeni.

Stižu iz Werder Bremena i sada ih očekuju novi izazovi. Radi se o braći blizancima koji sa uspjehom nose dres kadetske reprezentacije naše zemlje i nadaju se da će jednog dana obući i dres seniorske reprezentacije.

Marsel igra na poziciji lijevog beka, a Patrik desnog i fudbalski stručnjaci im predviđaju uspješnu karijeru, ali svakako do ostvarivanja svojih ciljeva morat će naporno raditi i kao kod svakog fudbalera. mnogo toga će im se morati "poklopiti?.

Svakako da će im prednost biti što će zajedno dijeliti svlačionicu i biti podrška jedan drugom u svakom momentu. Ova dvojica mladića su rođeni u Zenici, a prije nekoliko godina zajedno sa roditeljima preselili su se u Njemačku, gdje su nastavili svoj nogometni put koji su počeli u Zenici.

Honved je član OTP lige Mađarske, elitnog ranga u toj zemlji. Trenutno zauzima osmu poziciju te ima devet bodova na svom kontu.

Braća Zrnić će dobiti šansu prvo u omladinskim selekcijama, te se nestrpljivo nadati pozivu trenera iz prvog tima.

U Mađarskoj iz naše zemlje sjajno nastupaju ove sezone Kenan Kodro, Eldar Ćivić, Jasmin Mešanović, Amer Gojak, Muhamed Bešić...

 

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Cekamo @SarajFK da opet malo smrada i da je i ovdje kriv Hadzic i Dudic jer kadeti nisu dosli u nas tim. Hajde mitomanijak - lazni pitar progovori ne mogu da vjerujem da jos nisi neku glupost napisao.
5 2
zilan66
Ovo je stara boljka sarajeva prosto nevjeruj u mlade igrace,izuzev par pojedinaca koji sad igraju.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi