Patriotska poruka Sipovića: Nadam se da će Katar pomoći mojoj zemlji
Sipović (broj 5) u posljednjih nekoliko mečeva našao se u timu kola

Prvenstvo je stalo, a mjere predostrožnosti na visokom nivou

Patriotska poruka Sipovića: Nadam se da će Katar pomoći mojoj zemlji

S. Mlaćo

Iz Katara se za SportSport.ba javio nekadašnji mladi bh. reprezentativac i bivši član Željezničara Enes Sipović.

Sipović nosi dres katarskog Umm Salala s kojim vodi bitku za opstanak. Čini se da će cilj biti ostvaren, s obzirom da se najavljuje prekid sezone.

Situacija zbog pandemije koronavirusa čini svoje. I mjere predostrožnosti u Kataru su na visokom nivou

"Opasno je. U jednom danu je 230 pozitivnih na koronavirus, trenutno ih ima preko 1000. Pauza u ligi je planirana do 14. aprila, ali ozbiljno se razmišlja o prekidu prvenstva. Dvije ekipe bi ušle u ovaj rang i liga bi se proširila", priča Sipović.

Sa Umm Salalom dogovorio je saradnju do ljeta, uz opciju produženja. Sada je veliko pitanje šta će se desiti sa samim nogometom, prije svega na finansijskom planu, pa je i budućnost mnogih igrača upitna.

"Ugovor imam do juna, vidjet ćemo šta će se dešavati do kraja ovog mjeseca. Tada smo trebali da sjednemo i dogovoramo o produženju".

Poštuje propise i pravila, te održava fizičku spremu.

"Zatvoreni smo, policijski sat je od 20 do 05:00 sati. Izađem kada trebam da istrčim trening, ostalo radim u stanu. Imamo online trening", priča Sipović koji je danas izašao i u jednim od najčitanijih novina u Kataru.

Novinari renomiranog Al Raya Sport su ga pitali i za stanje u BiH. Ponio se veoma patriotski, te vjeruje da će njegova poruka imati odjeka.

"Nadam se da će Katar pružiti pomoć mojoj zemlji. Situacija u BiH je veoma teška. Smrtnost raste iz dan u dan", između ostalog je kazao Sipović našim katarskim kolegama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije