Patu se dopada London, ali je sretan u Milanu

Patu se dopada London, ali je sretan u Milanu

Edmir Škorić

Alexandre Pato tvrdi kako prati engleski nogomet te je "zaljubljen" u London, no ne planira napustiti Milan, gdje uživa svoju treću sezonu.

Carlo Ancelotti, sadašnji trener Chelsea, tada je na San Siro doveo Alexandre Pata iz Brazila. Talijanski stručnjak nikada nije skrivao oduševljenje prema 20-godišnjem napadaču, koji priznaje da prati Ancelottija i Premiership.

"Pratim puno engleski nogomet i Carlo Ancelottija. To je trener koji me doveo u Milan, sada je u Chelseau i volim London", kazao je Pato, koji je potisao nedavno novi dugoročni ugovor sa Rossonerima, te dodaje kako je sretan u Italiji.

"Trenutno sam usredotočen samo na Milan. Jako sam sretan ovdje i nakon dvije i pol godine stoposto sam prilagođem italijanskim načinom življenja. Igranje u Milanu omogućuje mi da igram zajedno s igračima koji su mi bili idoli dok sam bio dijete."

Pato se, također, nada da će igrati važnu ulogu za Brazil u ljeto na Svjetskom prvenstvu, ali ne zna hoće li njegov saigrač Ronaldinho biti s njim.

"Nadam se da ću moći igrati. Cijenim selektora i njegove odluke, ali sam siguran da ću puno pridonijeti ako budem na SP-u. Da li Ronaldinho zaslužuje biti u reprezentaciji? Ronaldinho je veliki igrač, ali nije na meni da odlučujem", završio je 20-godišnji golgeter Rossonera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.