Paul Ince ponovo bez kluba

Ince nije uspio

Paul Ince ponovo bez kluba

Jedna od legendi engleskog fudbala Paul Ince na kraju sezone će napustiti klupu člana League One, Milton Keynes Donsa, a razlog je taj što nije uspio klub uvesti u viši rang takmičenja.

MKD se trenutno nalazi 12 bodova iza šestoplasiranog Huddersfielda koji bi trebao ići u playoff. Pored slabih rezultata kluba Ince se suočava i s optužbama za grubu igru njegovih igrača.  Njegovi igrači su skupili 124 žuta i 4 crvena kartona, čak 45 više žutih kartona od drugog najgrubljeg tima. Paul Ince je ove sezone bio suspendovan od strane FA-a zbog nedoličnog ponašanja na klupi.

42-godišnji Ince je na početku karijere vodio MKD i uveo ih iz Two u One ligu, nakon čega je preuzeo klupu Blackburna u kojem je nakon 17 utakmica dobio otkaz. Prošlog ljeta je ponovo preuzeo klupu MKD-a, ali nije uspio u nakani da klub uvede u Championship.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.