Paul Ince: United mora kupiti napadača

Paul Ince: United mora kupiti napadača

Manchester United mora kupiti napadača i zamjene za povrijeđene Darrena Fletchera i Nemanju Vidića, izjavio je bivši igrač ''crvenih đavola'' Paul Ince.

Veznjak Fletcher je van pogona zbog bolesti, dok je odbranbeni igrač Vidić povrijedio koljeno i neće igrati do kraja sezone.

Ince smatra da Unitedu treba i napadač koji može pomoći Wayneu Rooneyu.

"Rooney je pod velikim pritiskom i vidjeli smo kako je to uticalo na njega na svjetskom prvenstvu. Ako se želite nositi s ekipama kakve su Manchester City i Chelsea, trebat će vam neko ko može postići 20 golova po sezoni, a ne možete očekivati od Rooneya da to učini svake sezone'', izjavio je Ince za BBC Sport.

Englez je istaknuo da Nani i Ashley Young doprinose napadu Uniteda, međutim njihova forma je u padu i pitanje je kako će United dolaziti do golova tokom ove sezone.

"Berbatov ne igra dovoljno, Owen je povrijeđen, Welbeck je mlad i treba mu iskustva, Hernandez je povrijeđen na više sedmica, a Fletcher je na produženom odmoru. Odlazak Paula Scholesa, koji se povukao iz aktivnog igranja nogometa, veliki je gubitak za United", naglasio je Ince.

Bivši engleski reprezentativac smatra da menadžer tima Alex Ferguson mora tražiti igrača kao što su Luka Modrić ili Andres Iniesta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.