Paul Le Guen novi selektor Kameruna

Paul Le Guen novi selektor Kameruna

Adnan Beganović

Francuski stručnjak Paul Le Guen novi je selector kamerunske fudbalske reprezentacije, objavili su tamošnji mediji pozivajući se na izvore bliske kamerunskom fudbalskom savezu.

Le Guen će na klupi kamerunske reprezentacije zamjeniti Thomasa Nkona, koji je privremeno preuzeo reprezentaciju nakon odlaska Otta Pfistera.

Tamošnji mediji navode da će Le Guen potpisati šestomjesečni ugovor i njegova glavna misija biće osiguranje plasmana za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Ovaj francuski stručnjak u svojoj trenerskoj karijeri vodio je Rennes, Lyon, Glasgow Rangerse, a u posljednje dvije sezone sjedio je na klupi PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.