Paulinho pravi iznenađujući transfer u Kinu!

Za 14 miliona eura

Paulinho pravi iznenađujući transfer u Kinu!

Paulinho bi ovog ljeta po svemu sudeći mogao napraviti transfer koji bi malo ko mogao naslutiti.

Kako javlja Daily Telegraph, brazilski fudbaler je dogovorio transfer u Kinu, tačnije u klub po imenu Guangzhou Evergrande.

Najuspješniji kineski klub je Tottenhamu ponudio 14 miliona eura, a navodi sa Ostrva tvrde da su Spursi pristali na prodaju svog fudbalera.

Ovaj 26-godišnjak je prije dvije godine u Tottenham stigao iz Corinthiansa za 20 miliona eura, a ugovorom je za klub sa White Hart Lanea vezan do 2018. godine.

Paulinhu odlazak u Kinu ne bi bio prvo iskustvo u "egzotičnim" krajevima, budući da je svoju evropsku karijeru započeo u litvanskom Vilniusu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.