Jeziva scena: Smijao se i radovao, nekoliko sekundi kasnije po podu je tražio vlastiti prst

Zastašujuća povreda

Jeziva scena: Smijao se i radovao, nekoliko sekundi kasnije po podu je tražio vlastiti prst

Admin Čaušević

Fudbal ponekad zna donijeti i bezazlene povrede. 

Bila je 2004. godina kada je viđena jedna od najšokanijih povreda u historiji fudbala do koje je došlo na bizaran način.

Paulo Diogo je bio igrač Servettea kada je u februaru 2004. godine na gostovanju kod Schauffhausena ostao bez prsta lijeve ruke.

Diogo je asistirao Jeanu Beausejousu za gol nakon čega je odlučio da pogodak proslavi zajedno sa navijačima tako što se popeo na metalnu ogradu iza gola.

Na lijevoj ruci je nosio vjenačni prsten koji se zakačio na metalnu ogradu i kada je krenuo da skoči dobar dio prsta je otkinut zajedno sa prstenom.

Da stvar bude gora sudija meča ga je kaznio sa žutim kartonom zato što je odugovlačio vrijeme dok je zajedno sa zaštitarima tražio dio prsta i prsten.

Oglasi

Inače, nesretni Diogo se oženio samo nekoliko sedmica prije iznenadne nesreće.

Odmah je odvezen u bolnicu, ali ljekari nisu uspjeli spasiti prst pa je ubrzo nakon toga amputirao prst, a nakon toga je nastavio igrati fudbal sve do 2013. godine kada se oprostio.

Inače, nakon te povrede FIFA je uvela novi pravilnik prema kojem fudbalerima nije bilo dozvoljeno da nose prstenje, naušnice ili ostale metalne predmete tokom susreta.

Poslije okončanja fudbalske karijere Švicarac portugalskog porijekla se bavio i trenerskim poslom, ap osljednji angažman je imao na klupi niželigaša, ekipe Saint-Prex.

Top Komentari

Pajkan
Dobro je prošao...mogao mu je prst biti otkinut.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije