Pavel Nedved se vraća na teren?

Pavel Nedved se vraća na teren?

Pavel Nedved, bivši dobitnik zlatne lopte, razmišlja o povratku u nogomet. Nakon što se na kraju prošle sezone oprostio od aktivnog igranja, Čeh je očito shvatio da još uvijek nije za staro gvožđe, pa se povjerio češkim novinarima da vrlo ozbiljno razmišlja da odigra još jednu sezonu.

Nedved se trenutno nalazi u rodnom Bohemianu gdje trenira s amaterskim timom FK Skalma, kako bi ostao u formi. Odlazak s nogometnih terena mu je teško pao, tako da ozbiljno razmišlja o ponovnom aktiviranju.

Nakon odlaska iz Juventusa na kraju prošle sezone, najavio je da se povlači. Iako je imao ponude Parme i Lazia za nastavak karijere, odlučio je reći zbogom. Međutim, kad je vidio da još uvijek može igrati aktivno najmanje jednu sezonu, počeo je da razmišlja o povratku.

"Trebao sam odmor, ali sada, dva mjeseca nakon toga, zabrinut sam za svoju budućnost bez nogometa. Trenutno treniram sa Skalmom, a u ne misliti o nogometu je nemoguće", rekao je Pavel Nedved.

Češki mediji su prenijeli informaciju da bi Nedved poput mnogih veterana mogao otići u SAD i zaigrati za jedan klub u MLS-u, a Nedved je na to rekao "Amerika? Ja i moja porodica bi voljeli iskusiti život u Americi".

Nedved bi navodno odigrao jednu sezonu za neki klub kako bi ostao u kondiciji do SP naredne godine u Južnoj Africi, te zaigrao za Češku ukoliko se Česi uopće kvalificiraju.

Na temu nacionalnog tima rekao je "Razgovarao sam sa selektorom Hašekom i rekao mu da bi se rado vratio, ali prvo moram naći neki klub gdje ću igrati, pa ću tek onda moći misliti o nacionalnom timu".

36-godišnji Nedved je proglašen najboljim igračem Češke Republike u njenoj historiji, a u karijeri je igrao za Banik Ostravu, Spartu Prag, Lazio i Juventus, s kojim je igrao čak i u Serie B, kada je klub izbačen zbog namještanja utakmica.

Bez dileme je jedan od najboljih igrača Europe u posljednjih 20 godine. Njegov eventualni odlazak značiće veliki gubitak za nogomet, ali isto tako igranje koje neće biti na najvišem nivou mogu samo biti mrlja u jednoj velikoj karijeri velikog igrača i čovjeka. Ipak, Nedved je rekao da će svaku odluku donijeti u suradnji sa svojom porodicom, a kakva god bude treba je poštovati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.