Šef struke Čelika za SportSport.ba

Pavić: Evidentan je nedostatak širine u igračkom kadru

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su se vratili u Zenicu, nakon što su boravili na Zlatiboru, gdje su u okviru drugog dijela priprema odigrali tri pripremne utakmice i to protiv Borca iz Čačka, Jagodine i Novog Pazara.

Šef struke crno-crveni Boris Pavić zadovoljan je radom svojih igrača, ali ponovo napominje da je klubu potrebno nekoliko pojačanja za kompletiranje ekipe.

"Zadovoljan sam s odrađenim poslom na Zlatiboru, odigrali smo tri veoma jake utakmice s klubovima iz Srbije. U prve dvije utakmice smo bili zadovoljni pristupom i igrom, već protiv Novog Pazara nisam bio zadovoljan, otkrivene su naše slabosti koje imamo, dok su oni bili nadahnuti i raspoloženi. Igrači su odlično radili, mislim da smo u dobrom stanju i da ćemo spremni dočekati prvenstvo. Naglašavam stalno, evidentan je nedostatak širine u igračkom kadru. Mi smo ostali bez 10-tak igrača, neki su igrali važnu ulogu u prošloj sezoni poput Gojkovića, Simića i Dedića. Sada su tu igrači koji tek trebaju pokazati da su pojačanja, liga će sljedeću sezonu biti dosta ozbiljnija i bolja. Šest ekipa ispada, ali još nije kasno da se mi kompletiramo. Mi smo malo limitirani jer možemo dovoditi igrače samo s pasošem Bosne i Hercegovine, a svakako bismo bili prava i ozbiljna ekipa sa još dva-tri prava pojačanja", uvjeren je Pavić.

U subotu na Bilinom polju je generalka protiv Mettalleghe iz Jajca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Tražili smo ozbiljnog protivnika, koji će biti motivisan i agresivan, koji ima ambicije ući u Premijer ligu. Tražili smo da sezonu otvorimo na domaćem terenu, Sloboda nam je prvi protivnik, oni su nadogradili ekipu koju su zadržali od prošle sezone. Čeka nas izuzetno težak protivnik, nadam se da ćemo pristupom i agresivnošću ući s pobjedom u novu sezonu. Mi imamo kvalitetu, ali moramo nadopuniti igrački kadar i Čelik se ne smije dovesti u tešku situaciju, kako je to bilo u nekoliko prošlih sezona", kazao je za SportSport.ba Boris Pavić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.