Pavić i Barać otjerani, Beganović preuzima Čelik

Odbor za hitnost odlučio

Pavić i Barać otjerani, Beganović preuzima Čelik

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su na stadionu Bilino polje u Zenici rezultatom 1:0 savladali ekipu Veleža, te su tako zauzeli šesto mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

Situacija u i oko kluba već duže vrijeme nije dobra, ali to se vješto prikriva. Zeničani imaju dobre rezultate uzimajući u obzir koliko je uloženo u ekipu pred početak sezone. Klub je više od mjesec dana bez Uprave, a nakon posljednje Skupštine na čelu se nalazi Odbor za hitnost.

Sinoć je zasjedao ovaj organ, koji je donio pomalo čudnu odluku. Boris Pavić i Stipe Barać su naprosto otjerani, u obrazloženju im je dato do znanja da klub ne može da im osigura radnu dozvolu, te da ih zbog loše financijske situacije ne može više plaćati.

Kormilo ekipe od danas zvanično će preuzeti Elvedin Beganović, dosadašnji prvi pomoćnik Pavića, koji je u izjavi za SportSport.ba potvrdio naša pisanja. 

"Danas me nazvao direktor Adnan Nuhagić i kazao mi da je Odbor za hitnost donio odluku da preuzmem vođenje ekipe. Ne znam šta se u međuvremenu dogodilo, ja sam tu uz ekipu i nastojat ću da se na igračima ne odraze ove stvari u i oko kluba. Vidjet ćemo sutra šta će se dogoditi, mi se moramo spremiti za srijedu i revanš utakmicu Kupa protiv Slobode na Tušnju", kazao nam je Beganović.

Kontaktirali smo i šefa struke Borisa Pavića, ali on se zbog odlaska u rodni Sinj nije javljao na telefon, budući da je danas Dan mrtvih. Za razliku od njega, javio nam se 30-godišnji veznjak Stipe Barać, koji je potvrdio da više nije član kluba s Bilinog polja.

"Dobio sam nekakav jednostrani raskid ugovora, stvarno nema nikakve veze ono što je donio taj odbor. Sutra se vraćam u Zenicu da odjavim stan i pozdravim se sa saigračima. Ja nisam kriv što mi klub nije mogao riješiti radnu dozvolu i što stranci ne mogu da dobiju angažman u Čeliku. Odjednom im sad ne trebam, a čitavo vrijeme su mi obećavali da će riješiti moj status. Prvi sam se javio na ljetne pripreme, spremio se dobro i onda kada sam trebao zaigrati, obaviješten sam da ne smijem igrati. Smiješno je sve što se događa sa tako velikim klubom sa ogromnom armijom navijača", kazao je za SportSport.ba Stipe Barać.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik prolazi kroz jedan od najtežih perioda svoga postojanja, u klubu je isključen telefon, problem ishrane nogometaša je već druže prisutan, kao i smještaj igrača. Vrhunac se desio jučer na utakmici u Zenici, kada klub nije imao novca da osigura oficijelnog spikera, iako je to po propozicijama N/FSBiH obavezno. Dalje da ne govorimo da je Čelik jedan od rijetkih klubova, koji nema oficijalnu stranicu kluba. Sve u svemu na Bilinom polju je alarmantna situacija, za koju se svi nadaju da se neće odraziti na nogometaše, koji su uz zaposlene u klubu, uzimajući cjelokupnu situaciju sigurno heroji.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.