Pavić nasljeđuje Karačića na klupi Viteza?

SportSport.ba saznaje

Pavić nasljeđuje Karačića na klupi Viteza?

D. Kurbegović

Nogometni klub Vitez još nije počeo s pripremama za narednu sezonu, a klub su već napustili Mrkajić, Đurić i Barić, koji su prošlu sezonu bili standardni igrači.

Čovjek koji vodi čitav klub Vlatko Kafadar pomalo je ljut na ostale strukture u gradu, jer rijetko ko pomaže klubu koji prezentuje Vitez u najboljem svijetlu. On želi da ostane na čelu kluba, ali pod uslovom da se i lokalna zajednica, te ostali sponzori više uključe u pomaganje kluba kako bi i narednih sezona imali stabilnog člana Premijer lige.

Kako saznaje SportSport.ba, na pomolu je i promjena na klupi Vitežana. Branko Karačić u prošloj sezoni uspio je klub spasiti od ispadanja i njemu idu sve čestitke, a to svakako cijene i navijači ovog kluba. Međutim, visoka primanja ovog stručnjaka iz Hrvatske najvjerovatnije će ga koštati vođenja kuba u narednoj sezoni. U slučaju odlaska, njegov nasljednik bi trebao biti bivši igrač i trener zeničkog Čelika Boris Pavić.

Pavić je s uspjehom vodio Čelik, gdje je u 24 utakmica imao učinak od po deset pobjeda i remija, te samo četiri poraza. Zbog toga što mu klub s Bilinog polja nije mogao riješiti radnu i boravišnu dozvolu, Pavić je napustio Zenicu te je posljednjih pola sezone vodio Junak iz Sinja, klub iz mjesta u kojem je rođen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Boris Pavić će ostati upisan u historiju Premijer lige kao prvi trener koji je osam mjeseci radio u jednom klubu, a da pri tome nijednom nije vodio ekipu s klupe. Trener Zeničana je svaku utakmicu dijelio savjete s tribina, kako na domaćim, tako i na gostujućim utakmicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi