Pavić: Slaviji respekt, ali želimo nastaviti niz

Trener Čelika za SportSport.ba

Pavić: Slaviji respekt, ali želimo nastaviti niz

Nogometaši Čelika pravo su otkrovljenje u proljetnom dijelu prvenstva. Izabranici Borisa Pavića uz Sarajevo i Željezničar ponajbolja su ekipa u drugom dijelu sezone, a nastavak sjajnog niza od šest utakmica bez poraza, od čega pet pobjeda crno-crveni će pokušati nastaviti u Istočnom Sarajevu kod ekipe Slavije.

Uoči teškog gostovanja u Lukavici, razgovarali smo sa Šefom stručnog štaba Borisom Pavićem, koji zajedno sa svojim pomoćnicima radi odličan posao. Mnogi navijači žale što ovaj bivši igrač Čelika nije prije sjeo na klubu Zeničana, ko zna na kojoj bi poziciji bio Čelik da je Pavić vodio klub od početka sezone.

"Prije svega kazao bi da nakon sjajnih igara svi smo na zemlji, atmosfera je odlična, igrači su predani radu i ispunjavanju zadataka kako na treningu tako i na utakmicama. Mi do kraja imamo četiri utakmice, sve naravno namjeravamo odraditi časno i pošteno, polako se već moramo spremati za narednu sezonu i moramo početi ozbiljno raditi u svim strukturama kluba. Vjerovao sam u ovu ekipu od kako sam došao u Zenicu i znao sam da će proigrati, evo nakon što je klub bio u donjem dijelu tabele sada smo na diobi sedme pozicije i želja nam je do kraja osvojiti što više bodova", nada se Pavić.

Zeničane očekuje teško gostovanje Slaviji koja se grčevito bori za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Izuzetno respektujemo Slaviju kao i svaku ekipu protiv koje igramo, ali mi želimo nastaviti pozitivan niz igara i rezultata. U konkurenciji za ovu utakmicu zbog žutih kartona nemam Adija Adilovića, Dženana Burekovića i Harisa Heću. Na gol će Semir Bukvić sjajan momak i golman u kojem imam također ogromno povjerenje. Očekuje nas sigurno teška utakmica, Slaviji su potrebni bodovi i oni su pod pritiskom, ali nas to ne zanima, moramo hladne glave odigrati i nametnuti svoj ritam igre. Skautirali smo narednog protivnika, te sutra vjerujem uz maksimalan angažman svih igrača da ćemo Istočno Sarajevo napustiti neporaženi", kazao je za SportSport.ba Boris Pavić jedan od tvoraca jednog novog Čelika, koji podjednako dobro igra kod kuće i na strani.

Vjerovatni sastav Čelika: Bukvić, Kojić, Jusić, Gojković, Popović, Bajraktarević, An.Dedić, Simić, Selimović, Karić i Al.Dedić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.