Pavić: Vjerujem da nismo završili s dovođenjem pojačanja

Trener Viteza za SportSport.ba

Pavić: Vjerujem da nismo završili s dovođenjem pojačanja

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza jučer su na Bilinom polju u generalci poraženi rezultatom 1:0 od zeničkog Čelika. Bila je to šesta pripremna utakmica Vitežana i prvi poraz, sa kojim nije baš oduševljen šef struke Boris Pavić.

Ovaj stručnjak jučer se vratio na Bilino polje, ovaj put na klupi Viteza, a prije početka utakmice dobio je i ovacije od publike sa zapadne strane stadiona. Pavić jučer nije mogao biti zadovoljan igrom, posebno zadnje linije, koja je mnogo griješila i koja je zaslužna što je Čelik postigao jedini gol na utakmici.

Hrvatski stručnjak nada se da će u klub doći još neki igrač, te da će Vitez biti konkurentan svakoj ekipi u Premijer ligi.

"U šestoj utakmici na pripremama upisali smo i prvi poraz od Čelika, svakako da trebamo izvući pouke i da greške ispravimo do početka Premijer lige. Zadovoljan sam novopridošlim igračima i njihovim odnosom prema radu i igrama u ovom pripremnom periodu.Vjerujem da ćemo potpuno spremni dočekati početak prvenstva" ističe Pavić.

Nada se dolasku još nekoliko igrača u narednom periodu

"Vjerujem da nismo završili s prelaznim rokom, ostali smo bez puno igrača ovog ljeta, doveli smo četiri značajna igrača koja će nam sigurno biti pojačanja.Nadam se da ćemo popuniti ekipu s još jednim ljevakom na poziciji beka, što nam je potrebno kako bi imali konkurenciju na svakoj poziciji u ekipi" nada se Pavić.

Prva utakmica u Premijer ligi za Vitez donosi teško gostovanje na Pecari.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svaka utakmica će biti teška za nas, liga od 12 klubova će biti znatno kvalitetnija.Naši ciljevi se znaju, to je svakako opstanak u Premijer ligi,  ali ja vjerujem da uz naporan rad, zajedništvo smo spremni da ostvarimo zacrtane ciljeve. Prva utakmica u Širokom Brijegu, pokazat će koliko smo spremni da se nosimo sa najjačim klubovima u našoj ligi", kazao je Pavić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi