Pavljučenko prelazi u Anži

Pavljučenko prelazi u Anži

Edmir Škorić

Ruski prvoligaš Anži iz Mahačkale postigao je dogovor sa Tottenhamovim napadačem Romanom Pavljučenkom koji se vraća u Rusiju.

Anži je u vlasništvu ruskog tajkuna Sulejmana Kerimova koji je kupio klub još u januaru, te je obećao kupovinu brojnih igrača ovog ljeta.

U Mahačkalu je još u zimu stigao legandarni Brazilac Roberto Carlos, nedavno je potpisao i Mađar iz PSV-a Balazs Dzsudzsak, a najnovije poprilično veliko pojačanje je Roman Pavljučenko.

Iz Tottenhama su ranije saopštili kako je Pavljučenko na prodaju, što je odmah zaintrigiralo Ruse koji su, prema tamošnjim izvorima, spremni platiti 13 miliona funti. To znači da Spursi neće previše izgubiti na ruskom napadaču koji je 2008. godine iz moskovskog Spartaka stigao za 14 miliona.

Sada tek ostaje da 29-godišnji Pavljučenko odluči hoće li prihvatiti osobne uvjete Anžija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.