Payet prijetio Neymaru: Recite mu da se smiri ili ćemo ga povrijediti

Skandal u Francuskoj

Payet prijetio Neymaru: Recite mu da se smiri ili ćemo ga povrijediti

Endin Čaušević

Fudbaleri PSG-a sinoć su na domaćem terenu savladali u derbiju Marseille sa 3:0, ali sve to je ostalo u sjeni povrede Neymara koji je morao napustiti teren.

Neymara su na nosilima iznijeli s terena nakon što je nezgodno stao i iskrenuo skočni zglob poslije duela s jednim od igrača protivničke ekipe. Nakon bolne grimase na njegovom licu bilo je jasno da se radi o težoj povrede i Unai Emery je bio primoran da izvrši izmjenu.

U Parizu se nadaju da nije ništa ozbiljno i da će se Neymar oporaviti do susreta protiv Real Madrida. Međutim, francuski mediji su prenijeli da je igrač Marseillea, Dimitri Payet, nekoliko minuta ranije prijetio Neymaru da će ga povrijediti.

"Recite Neymaru da se smiri ili ćemo se mi morati pobrinuti za to", navodno je Payet rekao glavnom sudiji iznerviran time što je Neymar u nekoliko situacija tražio kontakt s protivničkim igračima što se očito nije svidjelo kapitenu Marseillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi