Pazarci se nadaju da će ugostiti Rad

Pred meč visokog rizika sa Beograđanima

Pazarci se nadaju da će ugostiti Rad

Još uvijek je neizvjesno da li će Novi Pazar u drugom kolu Superlige Srbije na svom stadionu dočekati beogradski Rad, ali za to ipak postoje dobre  šanse.

Miodrag Janković, generalni sekretar Zajednice klubova, posjetio je Novi Pazar i tom prilikom je konstatovao da postoje uslovi za odigravanje meča, ali samo ako do četvrtka budu završeni neki neophodni radovi na rekonstrukciji. On je i konstatovao da su svlačionice u završnoj fazi, da je teren spreman i istočna tribina u funkciji, ali i da spomenuti detalji moraju biti završeni prije posjete Komesara za bezbjednost.

Janković je istakao i da se nada da će biti riješen problem sa smještajem gostujućih navijača kao i pravom spektaklu uz tv prijenos iako je u pitanju meč visokog rizika. Istina ja da u Srbiji postoji bojazan od ove utakmice jer se navijači ovih klubova ne trpe još od drugoligaških dana i gotovo je uvijek dolazilo do skukoba,a najveći su bili u martu 2004. kad su pristalice dva kluba tukle na terenu u Novom Pazaru.

Za razliku od Novog Pazara koji je u prvom kolu poražen od Partizana sa 5:0, ekipa Rada je kao domaćin savladala Metalac sa 3:0. Mihajlo Ivanović, trener Pazaraca, ima na raspolaganju i dva igrača sa BIH pasošima, a to su Bojan Petrić (26) koji je došao iz banljalučkog Borca  i Edin Ademović (23) koji je prošle sezone igrao za užičku Slobodu. Od poznatijih igrača tu je i Miloš Bogunović koji je nekad igrao za Partizan, Crnogorac Miloš Đalac i domaća djeca poput Emira Lotinca i Irfana Vušljanina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti