Pedretti prvo pojačanje francuskog prvaka

Lille doveo iskusnog veznjaka

Pedretti prvo pojačanje francuskog prvaka

Edmir Škorić

Novi francuski prvak Lille počeo je sa sklapanjem momčadi za narednu sezonu u kojoj će sjevernofrancuski klub nastupati u Ligi prvaka. Prvo pojačanje zove se Benoit Pedretti i dolazi iz Auxerrea.

Pedretti je i zvanično član Lillea, no nisu poznati detalji transfera te na koliko je godina Francuz potpisao ugovor. 30-godišnji 'zadnji vezni' nogometaš član je Auxerrea od 2006. godine, a igrama u dresu tog kluba zaradio je ulogu jendog od najboljih na toj poziciju u francuskom prvenstvu.

Pedretti otkriva kako je i ranije bio u pregovorima s Lilleom, te je obrazložio zbog čega se na transfer čekalo do ovog ljeta.

"Lille je sjajan klub i jako zanimljiv izazov. Sada se nadam da će se čelnici dviju ekipa sastati uskoro kako bi se dogovorili. Moja želja je preći u Lille. Bio sam u kontaktu sa Lilleom više od godinu dana, uglavom zato što su se oni pripremali za odlazak Yohana Cabaye. Ali, na kraju je Cabaie ostao, Auxerre je igrao Ligu prvaka i ja sam ostao", govorio je tada Pedretti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.