Moderni fudbal mu uzima dušu: Izgleda da su prerano istrošene baterije Barceloninog čuda

Problem za problemom

Moderni fudbal mu uzima dušu: Izgleda da su prerano istrošene baterije Barceloninog čuda

A. Čaušević

Prošle sezone je bio veliko otrkiće, međutim u ovoj takmičarskoj godini stvari idu iz goreg u gore.

U najlošijoj Barceloninoj sezoni posljednjih godina jedan igrač se izdigao iznad sivila. U pitanju je Pedro Gonzalez Lopez, poznatiji kao Pedri.

Iako tek ima 18 godina čini se da su mu moderni fudbal i odigrane nevjerovatne 73 utakmice u jednoj sezoni uzele dušu i istrošile baterije.

Ako je prošle godine mladi Španac bio uzdanica Ronalda Koemana u Barceloni, te Luisu Enriqeu na Evropskom prvenstvu i Crvenoj furiji na Olimpijskim igrama, sada je situacija potpuno drugačija.

Naime, talentovani veznjak je povrijedio kvadriceps lijeve nego te je za njega 2021. godina završena i na teren neće do januara.

Pedri s kvadricepsom ima problema od početka sezone pa je tako do sada skupio svega četiri nastupa. Nema gola ni asistencije.

Još na startu sezone prefosirao je svoje mogućnosti zbog minimalnog odmora. Učinio je sve da bude spreman za meč Lige prvaka krajem septembra u Lisabonu protiv Benfice, izdržao je 70-ak minuta i više ga nema na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni su sada odlučili da budu mnogo oprezniji sa svojim čudom od djeteta te neće žuriti s njegovim povratkom na teren te će sigurno pauzirati narednih nekoliko sedmica.

O Pedriju su brujali svjetski mediji tokom sjajnih izdanja na Evropskom prvenstvu kada je kao tinedjžer dirigovao igru fudbalske velesile kao što je Španija, međutim nekoliko mjeseci kasnije Pedri se nalazi u pravom problemu i morat će biti strpljiv s povratkom na teren.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
Davno sam ja rekao de nek sad igra 200 utakmica u godini pa ga unistite...tek mu je 18 a sad kad krenu ozljeda za ozljedom...nit ce kad biti onaj Pedri nit ce kad odigrati sezonu bez ozljede
4 0
Sanska_Prangija
Kad sam procitao naslov mislio sam da je dao otkaz
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije