Pedro igra svoju najbolju sezonu

Rekordi na osobnom planu

Pedro igra svoju najbolju sezonu

E. Škorić

Nogometašima Barcelone ni neigranje Lionela Messija, Xavija i Neymara, kao ni dva primljena gola, nije onemogućilo slavlje u Madridu protiv Getafea.

Pedro je bio junak Katalonaca, postigavši hat-trick u posljednjih 15-ak minuta prvog dijela za preokret i vodstvo 3:2. Prethodno je pogocima Escudera i Lopeza Getafe vodio s 2:0. 

Do kraja utakmice, preciznije u drugih 45 minuta, Cesc Fabregas je postigao još dva gola i riješio dileme oko pobjednika, te se Barca ponovo vratila na vrh.

Pedro igra svoju najbolju sezonu. Ove sezone postigao je 14 pogodaka u svim natjecanjima (11 u ligi, dva u Ligi prvaka, jedan u Kupu) u 24 utakmice. U ovo vrijeme u sezoni 2009/10 imao je na kontu 11 golova u 28 utakmica, dok je sezonu kasnije postigao 11 golova u 25 utakmica.

Osim toga, danas je stigao do drugog hat-tricka ove sezone. Prvi je upisao protiv Rayo Vallecana (4:0). Trenutno je prvi strijelac Barce u Primeri sa 10 golova, dok su Messi i Alexis Sanchez postigli po osam golova, a Neymar šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.