Pedro: Nisam se nadao pozivu u reprezentaciju

Napadač Barcelone priznao

Pedro: Nisam se nadao pozivu u reprezentaciju

Napadač Barcelone, Pedro priznao je kako se nije nadao pozivu u reprezentaciju Španije za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Selektor Vincente del Bosque nagovjestio je da će iz sastava izostaviti napadača katalonske ekipe, ali se ipak predomislio nakon Pedrove partije u finalu kupa Kralja protiv Athletic Bilbaoa.

 

"Nisam se vidio na Euru, zbog loše sezone koju sam imao", kazao je Pedro na press-konferenciji dodavši:

 

"Imao sam dosta povreda. Bilo mi je teško da upadnem u Barcinu ekipu i nisam se vidio u timu. Ipak na kraju krajeva, stvari su dobro završile, posebno u finalu Kupa Kralja i Del Bosque je odlučio da mi ukaže povjerenje. Tu sam da pomognem kako god budem mogao".

 

Sjajni napadač se osvrnuo i na prvu utakmicu njegove reprezentacije protiv Italije.

 

"Uvijek smo bili pod pritiskom jer smo imali najbolje igrače na svijetu. Jasno je da smo favoriti, ali ima još jakih ekipa, kao naprimjer Italija koja će nam zasigurno otežati stvari. Put do titule je dug i težak. Moramo ići korak po korak i nadati se da ćemo trijumfovati", kazao je za kraj Pedro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.