Pehar Lige prvaka stigao u München

U minhenskoj Vijećnici do 19. maja

Pehar Lige prvaka stigao u München

A. Haznadarević

Predsjednik Barcelone, prošlogodišnjeg osvajaća ovog trofeja, pehar Lige prvaka je predao predsjedniku UEFA-e, Michaelu Platiniu, koji ga je zatim proslijedio u Gradsku vijećnicu.

S obzirom na to da se približava 19. maj i finale Lige prvaka, već se vrše pripreme u glavnom gradu Njemačke, a dostavljen je i trofej namjenjen pobjedniku finalnog meča.

Predsjednik katalonske ekipe, Sandro Rosell i Andoni Zubizaretta koji vrši funciju sportskog direktora kluba, Michelu Platiniu su dostavili su trofej koji je u njihovim vitrinama stajao posljednjih godinu dana.

Predsjednik UEFA-e je zatim ovaj najprestižniji klupski trofej ostavio u minhenskoj gradskoj vijećnici, gdje će biti sve do 19. maja, kada će biti prenesen na Allianz Arenu, mjesto odigravanja velikog finala.

Tom prilikom, Platini je kratko prokomentarisao prvi polufinalni par, u kojem nakon prvog meča Bayern vodi sa 2:1, te će u uzvratnom susretu pokušati saćuvati tu prednost i kvalifikovati se u finale koje se igra na njihovom stadionu.

"Bayer trenutno ima prednost, ali utakmica u Madridu će za njih sigurno biti teška. Ako se kvalifikuju u finale, slobodno se može reći da su pružili izvrsnu partiju", izjavio je Francuz koji je trenutno na čelu EUFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.