Peharu nije mjesto u reprezentaciji

Jagodić je na potezu

Peharu nije mjesto u reprezentaciji

Adnan Beganović

Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić prije nekoliko dana saopštio je spisak fudbalera na koje računa za predstojeće kvalifikacione susrete sa Njemačkom i Kiprom.

Među igračima koji su pozvani za pomenute duele nalazi se i Mile Pehar, igrač Zrinjskog, za kojeg su vjerovatno do večerašnjeg sramotnog ponašanja na mostarskom derbiju čuli samo pasionirani ljubitelji Premijer lige i oni koji sebe vole nazivati navijačima Zrinjskog.

Dakle, taj Mile Pehar igra za Zrinjski i mladi je reprezentativac Bosne i Hercegovine, no u bh.sportskoj javnosti neće ostati zapamćen kao neki ekstra fudbaler. Jednostavno, Pehar je danas obilježio samog sebe i po današnjem sramnom ponašanju će ostati zapamćen.

Na jedan kukavički način pokušao je pri bijegu od huligana na pod srušiti jednog igrača Veleža. Potez koji je šokirao bh. javnost.

Radi se mladom momku, koji je na taj način osramotio svoj klub, svoje ime, ali i u nevjerici ostavio nas koji još uvijek ponekad više volimo pogledati neku domaću utakmicu od one Lige prvaka.

U ovom trenutku teško je bilo šta reći. Disciplsnki organi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine su na potezu.

Pehar mora biti žestoko kažnjen, a selektor mlade reprezentacije Vlado Jagodić umjesto Pehara koliko je sutra, mora pozvati nekog drugog igrača.

Jednostavno, Pehar i njemu slični ne zaslužuje dres sa državnim grbom.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti