Pehilj: Dolaskom u Želju, ispunio se moj san

Sanjao je da zabija na prepunoj Grbavici

Pehilj: Dolaskom u Želju, ispunio se moj san

Šaban Pehilj, nova akvizicija Željezničara, u razgovoru za SportSport.ba je kazao kako sanja da postiže golove za Plave sa Grbavice. San mu se, očito, počeo ostvarivati.

Pehilj je karijeru počeo u Famosu, a onda su ga uočili ljudi sa Otoke, te ga odmah doveli u Olimpik, gdje je odigrao prošlu sezonu. Karijeru od ovog ljeta, kako sam kaže, nastavlja u njemu najomiljenijem klubu.

“Ispunio mi se moj veliki san, a to je da zaigram za Željezničar. To sam oduvijek želio, jer mi je zaista najdraži klub. Uvijek sam maštao da istrčem pred prepunu Grbavicu i u dresu Želje zabijam golove. Sada, kada sam postao njihov član, ponosam sam na sebe i na činjenicu da treniram sa ovakvim igračima. Ipak, oni su šampioni“, kazao je mladi talentirani napadač u razgovoru za SportSport.ba, dodavši kako se nada da klub može ponoviti uspjeh iz prošle sezone, kada je na Grbavicu stigla i titula.

“Imamo odličnu ekipu, gdje nastupaju, prije svega, sjajni momci, ali i veliki igrači. Od mog dolaska, svi su me prihvatili kao da godinama igram s njima. Iskreno se nadam da smo toliko jako, da i ove sezone postanemo šampioni i tako odbranimo naslov prvaka Bosne i Hercegovine“.

Rastanak sa Olimpikom došao je iznenada...

“Prvo sam bio na probi u Rubinu, no taj se transfer nije realizovao, pa sam se vratio u Olimpik. Ipak, nismo se mogli dogovoriti oko mojih uslova, a kasnije nisam bio zadovoljan ni minutažom koju dobivam, pa sam odlučio otići. Klub mi nije pravio probleme kod prelaska u Željezničar i zbog toga im jedno veliko hvala.“

Pehilj je igroa za sve mlađe selekcije Bosne i Hercegovine, te se sada nada skorom debiju u izabranoj vrsti selektora Safeta Sušića.

“Igrao sam za mlađe kategorije, ali se sada treba izboriti u Želji za startnu poziciju, a onda ću sigurno očekivati i poziv Branimira Tulića u mladu selekciju. Imamo jaku dobru i talentovanu reprezentaciju i vjerujem da bih se dobro uklopio, te predstavljao pravo osvježenje u vrsti do 21 godine“.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.