Pehlić: Kozara je u teškoj situaciji, ali to nas ne zanima

Iskusni napadač ne igra zbog povrede u Gradišci

Pehlić: Kozara je u teškoj situaciji, ali to nas ne zanima

Edmir Škorić

Nogometaši Veleža ovog proljeća igraju dobro u gostima. Pokušat će tim tempom nastaviti i u Gradišci protiv Kozare.

Kozara je pretposljednja na tabeli i izabranici Vlade Jagodića, nema sumnje, dobro će "zapet" da osvoje tri boda protiv Rođenih.

"Znamo da su u teškoj situaciji, ali mi idemo kao i u svaku drugu utakmicu po pobjedu. Aduktor sam istegao prije dvca dana, neću ići na put u Gradišku. Osim mene, neće biti ni Handžića i Serdarevića, još nekoliko igrača se žali, ali oni su ipak krenuli na put. Tereni su loši, nije čudo što se redaju povrede", kazao je Edin Pehlić, napadač Veleža, za SportSport.ba, dodavši:

"Hoćemo što više bodova da nakupimo i da budemo što više u vrhu. Činjenica je da smo rasterećeniji u gostima. Igrali smo tek jednu utamicu, možda je malo rano govoriti o tome, ali očito da nemamo pritisak kada igramo u gostima".

U Veležu dosta pažnje pridodaju Kupu Bosne i Hercegovine. Rođeni su u prvom susretu polufinala izgubili 1:0 na Pecari, ali Pehlić vjeruje da u Vrapčićima njegova ekipa može do dobrog rezultata i finala.

"Kroz Kup vidimo Evropu, to bi puno značilo za klub Velež i grad Mostar. Imao sam priliku osvojiti dva puta Kup sa Sarajevom, možda me sada čeka treća sreća. Ne bi bila mala stvar tri puta osvojiti Kup, pogotovo ne za igrača u našoj ligi", dodaje Pehlić, kojeg smo zatim pitali kako je bilo igrati prošlog vikenda protiv bivšeg kluba...

"Htio ili ne, čudno je bilo igrati protiv Sarajeva. Proveo sam tu dugo godina i onda stojiš s druge strane. Trudio sam se, dao sam maksimum, ali nije to ona moja stara forma. Povreda uradi svoje. Što se Sarajeva tiče, ja im želim sve najbolje. Ne mogu sam sebe lagati, Sarajevo će uvijek ostati u mom srcu", za kraj će Pehlić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.