Pehlić: Na Koševu ne računaju na mene

Iako Plišek nije imao priliku vidjeti 27-godišnjeg veznjaka

Pehlić: Na Koševu ne računaju na mene

Edin Pehlić definitivno će napustiti Sarajevo. Jirži Plišek ne računa na 27-godišnjeg, koji se već duže vrijeme nalazi van terena zbog povrede koljena, tako da će u zimskom prelaznom roku morati potražiti novu sredinu.

Pehlić se povrijedio pred kraj prošle sezone u susretu 23. kola protiv Olimpica, koji je odigran 23. aprila 2010. godine i od tada se nalazi van terena. Iako, Plišek nije imao priliku da na djelu vidi ovog sjajnog veznjaka, poručio mu je da ne računa na njega.

"Nisam još uvijek raskinuo ugovor. Rečeno mi je da se na mene ne računa. Međutim, nismo se još ništa dogovorili. Nadam se da ćemo naći zajednički jezik. Dao sam nešto za ovaj klub, tako da se nadam da će mi izaći u susret", rekao je Pehlić za SportSport.ba.

"Vjerovatno je povreda razlog. Kažu da se nisam nametnuo. Plišek nije imao priliku da me vidi. Mislim da vrijedim. Vjerujem u sebe. Bit će još razgovora sa Sarajevom. Poslije povrede teško mi je naći klub", kaže 27-godišnji veznjak, te dodaje:

"Za sada nemam nikakvih ponuda. Ali, vjerujem u sebe. Treniram dva puta dnevno. Moram mentalno biti jak. Sada je rano govoriti o bilo čemu. Tek su bili neki razgovori sa Sarajevom".

Sarajevo se nakon jesenjeg dijela prvenstva nalazi na trećoj poziciji, šest bodova iza prvoplasiranog Željezničara, a Pehlić vjeruje da će bordo tim izboriti Evropu. Također se osvrnuo i na dolazak Alena Škore na Koševo.

"Rano je govoriti o mogućnostima Sarajeva u nastavku sezone, jer još se ne zna ko će ostati, a ko doći. Sigurno mogu izboriti Evropu. Borit će se sigurno i za titulu, samo to će biti veoma teška borba. Alen Škoro je veliki plus. Svi znamo ko je on, o tome ne treba puno pričati", rekao je Pehlić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.