Pehlić se vraća treninzima za 15-ak dana

Veznjak Sarajeva već dva mjeseca van terena

Pehlić se vraća treninzima za 15-ak dana

Edin Pehlić se povrijedio u utakmici 23. kola Premijer lige protiv Olimpica, tako da je van terena već dva mjeseca. Veznjak Sarajeva jučer je uradio artroskopiju koljena i njegov povratak se očekuje za 15-ak dana.

Pehlić je u januarskom prelaznom roku došao kao veliko pojačanje na Koševo i do pomenute povrede bio jedan od najboljih igrača bordo tima. Povratak 27-godišnjeg veznjaka očekuje se za 15-ak dana.

"Sve je uredu sada. Uradio sam jučer artroskopiju koljena koja je trajala sat vremena. Trebao bih početi trenirati za 10-15 dana. Ne znam da li ću se vratiti za utakmice protiv Orebra, sve zavisi. Ovo mi je prva teža povreda u karijeri, tako da se teško sa ovim nosim", rekao je Edin Pehlić za SportSport.ba.

Sarajevo će u drugom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu igrati protiv švedskog Orebra. Mnogi smatraju da je bordo tim mogao proći dosta bolje, a takvog mišljenja je i Pehlić.

"Mogli smo puno bolje proći, ali šta je tu je. Nismo imali sreće. Ukoliko ekipa ostane na okupu, mislim da možemo proći dalje. Bez pobjede su u Evropi i nadam se da će se ta tradicija nastaviti i protiv nas", kaže veznjak bordo tima, te dodaje za kraj:

"Treba sačekati da se riješi situacija u klubu oko igrača i trenera, pa će se moći više pričati".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.