Italiju neće pamtiti po lijepom: Iskusni Aubameyang je plakao kao malo dijete

Nakon eliminacije Marseilla iz Evropa lige

Italiju neće pamtiti po lijepom: Iskusni Aubameyang je plakao kao malo dijete

Haris Zilić

Ekipa Marseilla zaustavljena je u polufinalu Evropa lige od italijanske Atalante, tako da je tim sa Velodroma ostao bez novog evropskog finala iako su odigrali veoma dobru evropsku sezonu.

Nakon remija u Marseilleu u prvom meču rezultatom 1:1, Atalanta je sinoć u Bergamu slavila sa 3:0 i izborila plasman u finale koje se igra u irskom Dublinu 22. maja, a protivnik će ima biti ove sezone sjajni Bayer Leverkusen.

Marseille je u tri sezone dva puta zaustavljen u polufinalu evropskih takmičenja, prije dvije sezone Feyenoord ih je zaustavio u polufinalu konferencijske lige.

Poraz od Atalante teško je pao iskusnom 34-godišnjem Pierre-Emericku Aubameyangu. Po završetku susreta Gabonac nije moga zadržati emocije i zaplakao je što su i kameere uhvatile.

Očigledno je Aubameyang imao želju da sa Marseillom zaigra evropsko finale, ali morat će sačekati neku novu priliku za taj iskorak.

Oglasi

Gabonski fudbaler iza sebe ima vrlo dobru sezonu u dresu tima s Velodroma. Odigrao je ukupno 48 utakmica u tekućoj sezoni u svim takmičenjima i postigao 27 golova te dodao 11 asistencija.

Marseille ne stoji dobro u Ligue 1 i borit će se u preostala dva kola za evropska takmičenja.

Trenutno su na devetom mjestu sa 44 boda, a odgovaralo bi im da PSG u finalu Kupa savlada Lyon jer bi u tom slučaju i sedma pozicija u Francuskoj vodila na kraju u Evropu, tačnije u Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Marseille za sedmim Lyonom zaostaje tri boda, a za šestoplasiranim Lensom pet bodova.

Do kraja Ligue 1 ostala su još dva kola, ali Marseille ima i meč manje, tako da će odigrati još tri utakmice pa im se šanse za izlazak na evropsku scenu naredne sezone povećavaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi