Lijevi bek Veleža pred derbi

Pejić: Četiri trijumfa najbolja su pozivnica za navijače

Matijas Pejić po prvi put će zaigrati na nekom derbiju u dresu Veleža. Lijevi bek koji je do sad bio u drugom planu u minulom je kolu bio jedan od boljih Veležovih igrača. 

Nada se pozitivnom ishodu i na današnjoj utakmici.

„Već šest godina Velež nije porazio Željezničar, a mi se ovog puta nadamo da će nam to poći za rukom. Pripremili smo se dobro i nemamo šta izgubiti obzirom da ćemo za razliku od protivnika igrati za prestiž. Za njih je ulog veliki, ali ja vjerujem u povoljan ishod po nas. Bilo bi lijepo poraziti prvaka u posljednje dvije sezone,“ kazao je Pejić.

Veležovi igrači konstantno se nose sa pritiskom koji im se ni krivima ni dužnima nameće usljed rasporeda koji im je u posljednja tri kola podario dva vodeća kluba na tabeli.

„Grad uvijek priča priče kako ćemo nekome prodati ili pustiti, odnosno kako igramo za Željezničar, za Zrinjski i ne znam više ni sam za koga. Mi smo u minulim utakmicama pokazali da igramo samo za sebe i tako će biti i ovog puta.“

Na posljednjoj utakmici Velež je bio razigran i efikasan, a nastradao je Vitez. Pejić se nada izdanju kao prije osam dana u Zenici.

„Nadamo se da možemo ponoviti igru iz Zenice iako je Željezničar nesumnjivo kvalitetniji protivnik od Viteza. Nedostajat će nam naš prvi golman Senedin Oštraković koji je važan za tim, ali tu je Adnan Bobić koji je cijelo vrijeme sa nama i koji nije slučajno član Veleža.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stadion u Vrapčićima već dugo nije bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a Pejić se nada da bi sr to moglo dogoditi upravo na današnjoj utakmici.

„Četiri trijumfa u nizu i peto mjesto najbolja su pozivnica navijačima koji će nadam se ispuniti stadion,“ zaključio je Pejić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije