Pejić: Premijer liga BiH nije regularna

Mladi reprezentativac BiH za SportSport.ba

Pejić: Premijer liga BiH nije regularna

Jedan od najboljih igrača Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine i mladi reprezentativac BiH Matijas Pejić, govori za SportSport.ba o opstanku Orašja, regularnosti lige, svojim planovima i o planovima reprezentacije.

SportSport.ba: Bliži se kraj prvenstva, kakvi su izgledi za opstanak?

„Nisu pretjerano dobri, najprije što ne ovisimo sami o sebi. Potrebna su nam tri boda iz posljednjeg kola gdje gostujemo kod Zvijezde koja je prebrinula sve brige oko opstanka, a ako kojim slučajem i pobijedimo, potrebna nam je regularnost u meču Modriča - Velež. Iskreno se nadam da će biti sve regularno i da će Orašje ostati u Premijer ligi“.

SportSport.ba: Da li je po vama ova sezona bila regularna?

„Kada uzmemo u obzir prijašnje sezone, mislim da je ova bila najbolja do sada iako je ona daleko od regularne. U Tuzli je, recimo, nakon završetka utakmice bio izudaran sudija Vuksanović, a nakon toga niko ništa nije poduzeo. Imamo onda slučaj u Travniku, sudijama prijete pištoljima, te posljednji slučaj u Banja Luci, kada su navijači uletili u teren da se fizički obračunaju sa sudijama i igračima Slavije. Bojim se da će se dogoditi nešto strašno prije neko iz Nogometnog saveza reaguje. To svakako nisu regularni uslovi za igru i zato je malo gostujućih bodova“.

SportSport.ba: Je li nam liga kvalitetnija nego prošle godine?

„Liga je iz godine u godinu sve bolja i bolja, to je sigurno, svake godine se pojavi po nekoliko talenata, što je svakako dobro i za ligu i za klubove. Ali, nažalost moramo odlaziti izvan granica svoje države da bi mogli nastaviti napredovati. U BiH nema dovoljno dobrih uslova. Liga je slabo praćena u medijima i nema navijača na stadionima“.

SportSport.ba: Ispadne li Orašje u Prvu ligu Federacije, hoćete li promijeniti klub?

 
„U Orašju sam već 10 godina, prošao sam sve omladinske kategorije ovoga kluba i ovdje mi je drugi dom. Međutim, donio sam odluku još na polusezoni, a ona glasi šta kod da se desi, dakle ili ostali ili ispali iz Premijer lige, ja mijenjam sredinu. Odlazim u inostranstvo to je sigurno, a koja će biti moja sljedeća destinacija to još ne znam.

SportSport.ba: Mlada reprezentacija gostuje u Lihtenštajnu, kakva su očekivanja?

„Dugo nismo bili na okupu i svakako nam treba što više ovakvih utakmica. Budući da ova generacija ima dobru priliku da napravi zapažen rezultat i ovo će biti lijepa prilika da selektor se Branimir Tulić uvjeri u formu igrača pred kvalifikacije“.

SportSport.ba: Kakve su šanse mlade reprezentacije u ovim kvalifikacijama?

„Šanse su nam dobre. Naravno, u svakoj utakmici svaki igrač mora dati 100% svojih mogućnosti. U skupini smo sa Italijom, koja je vjerovatno nepobjediva, budući da za Italiju nastupaju igrači kao što su Balotelli, Santos, Giovinico... koji u svojim nogama imaju dosta jakih utakmica. U skupini su još Wales, Mađarska i Luksemburg sa kojima ćemo se boriti za to drugo mjesto koje vodi dalje u kvalifikacije“.

Dodajmo još i to da procijenjena vrijednost Matijasa Pejića iznosi oko 300.000 eura, prema portalu transfermakrt.de.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije