Pele čestitao Maradoni

Nakon pobjede nad Urugvajem

Pele čestitao Maradoni

Adnan Beganović

Legendarni brazilski fudbaler, Pele, čestitao je Argentincima i njihovom selektoru Diegu Maradoni na plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

“Nisam bio protiv Argentine. Oni su moji prijatelji. Govorio sam i prije duela s Urugvajem da Svjetsko prvenstvo bez Argentine ne bi bilo isto. Drago mi je i zbog Maradone što se Argentina kvalificirala. Mislim da je za sve koji vole fudbal dobro da Svjetsko prvenstvo neće biti lišeno nastupa Argentine”, rekao je Pele za televiziju Globo.

Podsjetimo, Argentina je nastup na Svjetskom prvenstvu osigurala pobjedom nad Urugvajem u posljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije