Pele: Hernandez je novi Messi

Pele: Hernandez je novi Messi

Jedan od najboljih svjetskih nogometaša svih vremena Pele izjavio je da bi napadač Manchester Uniteda i reprezentacije Meksika Javier Hernandez Chicharito mogao biti novi Lionel Messi.

"Nema sumnje da je Javier igrač koji mnogo obećava. On je sjajan, gledao sam mnogo njegovih utakmica na televiziji, i moram priznati da se radi o fantastičnom igraču", kaže Pele za meksičkog wunderkinda koji je ove sezone za Manchester postigao 20 golova u 42 utakmice.

"On bi mogao biti novi Messi, jer je veliki talenat. Došao je kao iznenađenje baš kao nekad Hugo Sanchez koji je također bio strašan strijelac. Za potpunu potvrdu kvaliteta morat ćemo sačekati još malo dok i u reprezentaciji odigrao dobro, ali nema sumnje da je ogroman potencijal".

Pele ni ovaj put nije propustio a da ne spomene nešto lošije igre Lionela Messija u dresu reprezentacije Argentine. Pele kaže da je Messi u dresu Barcelone potpuno drugi igrač od Messija iz reprezentacije.

"Velika je razlika između Messija u Barceloni i Messija u Argentini", rekao je Pele te istakao kako je Copa America, koja će biti odigrana u julu u Argentini, najbolja prilika da Messi konačno pokaže nešto i u reprezentativnom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije