Pele: Ko postigne 1000 golova neka se javi

Brazilac brani status nedodirljivog

Pele: Ko postigne 1000 golova neka se javi

Adnan Beganović

Sjajne igre mladog Argentinca Lionela Messija nikoga ne ostavljeju ravnodušnim, a koliko su fudbalski stručnjaci oduševljeni njegovim partijama najbolje govori podatak da su ga već počeli uspoređivati sa po mnogima najboljim svjetskim igračem svih vremena legendarnim Brazilcem Peleom.

Međutim, iako ima samo riječi hvale za Messija, Pele smatra da je on još uvijek nedodirljiv.

"Svi se stalno trude da nekog fudbalera upoređuju sa mnom. Ja se često šalim sa mojim prijateljima iz Argentine da se prvo dogovore ko je najbolji u Argentini, je li to Messi, Maradona ili neko treći. Ko god to bio, možemo da pričamo samo ako postigne 1.000 golova", rekao je legendarni Pele koji je u svojoj karijeri postigao 1280 golova i dodao:

"Messi nije bio izabran za najboljeg igrača 2007. godine, ali sjećam se da sam mu tada rekao: 'Ti si sledeći'. Dobro, trebalo je malo duže da sačeka, ali je na kraju dobio ono što je i zaslužio. Sjajan je igrač, ali ne blista u dresu Argentine. Možda će na Svjetskom prvenstvu, sačekajmo pa ćemo vidjeti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.