Pele na finalu Afričkog kupa nacija

Pele na finalu Afričkog kupa nacija

Edmir Škorić
Teme:

Brazilska nogometna legenda Pele svojim prisustvom će uveličati finale Afričkog kupa nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji i Gabonu.

Pele je došao u Gabon kao iznenađenje tamošnjeg predsjednika Ali Bonga. Nije Bongo otkrivao o kakvom se iznenađenju radi, ali kada je Pele danas sletio u Gabon, bilo je jasno o čemu s radi.

Gabon je ispao u četvrtfinalu, a u glavnom gradu te zemlje, na stadionu Amitie, snage će odmjeriti  Zambija te bolji iz susreta Obala Slonovače - Mali, koji je u toku.

Pele je Gabon posjetio i davne 1974. godine, kada je odigrao prijateljsku utakmicu sa svojim Santosom protiv gabonske reprezentacije.

Na finalu Afričkog kupa nacija pojavit će se i UEFA-in predsjednik Michel Platini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.