Pele odgovorio Maradoni

Sukobi velikana

Pele odgovorio Maradoni

Edmir Škorić

Nedvojbeno dva najveća igrača koja su kročila fudbalskim terenima su Brazilac Pele i Argentinac Diego Maradona. Trakavica oko pobjednika velikog kvalifikacionog meča Gaučosa i Karioka se nastavila, ovaj put Pele je odogovorio "malom zelenom".

Početkom septembra u Rosariju će Argentina biti domaćin Brazilu, što je, bez sumnje, derbi dva najveća svjetska rivala.

"Bio sam bolji igrač nego što je Pele i Argentina ima bolje igrače od Brazila", nedavna je izjava selektora Gaučosa, Diega Maradone".

"Uvjeren sam u  Brazil, prije svega protiv ekipe od koje smo bolji, recimo kao što je Argentina. Igranje protiv velikog rivala poput Argentine daje jedan poseban motiv" odgovorio je Pele, te nastavio.

"Ali, mi već znamo ko je Maradona... Ono što on kaže nije vrijedno uzimati za ozbiljno. On ima sve predpozicije da postane veliki trener, ali se nadamo da to neće početi od Brazila".

Odgovor sa nekoliko oštrih riječi će, kako to obično biva na relaciji ova dva igrača, stići ubrzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.