Pele: Žao mi je što je Brazil izgubio svoj put

Slavni fudbaler pamti i bolje dane

Pele: Žao mi je što je Brazil izgubio svoj put

D. Vejo
Teme:

Pele. Dobro poznato ime u svijetu fudbala. Neko ko je bio apsolutni vladar travnatih podloga svojevremeno, nije pretjerano zadovoljan trenutnom formom i igrom fudbalske reprezentacije Brazila.

Uoči Olimpijskih igara u Rio de Janeiru on ne predviđa pozitivan ishod Neymaru i društvu. Baš suprotno, veoma je zabrinut u kom to pravcu je krenuo fudbal u njihovoj zemlji.

"Sve je krenulo do polufinala Svjetskog prvenstva 2014. godine kada smo od Njemačke izgubili 7:1. Plakao sam nakon tog meča, ali ne toliko zbog rezultata već zbog predstavljene igre na terenu. Fudbal u Brazilu više nije isti kao što je to prije bilo, izgubio je svoj put. Reprezentacija ne djeluje toliko kao cijelina što me brine. Nadams se da stižu bolji dani. Čile i Argentina možda igraju bolji fudbal nego mi", rekoa je za inostrane medije, Pele.

Podsjetimo, Brazil je do sada osvojio pet titula svjetskih šampiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi