Peljti, Kaljancu i Grbiću derbi utakmice 28. kola!

Pet mečeva u TV prijenosu

Peljti, Kaljancu i Grbiću derbi utakmice 28. kola!

A. Čaušević

Delegirane su sudije za mečeve 28. kola Premijer lige koji će se igrati u petak, subotu i ponedjeljak. 

Ova runda donosi tri velika derbija i upravo iz toga je možda i jedna od odlučujućih kada je u pitanju konačan plasman na tabeli.

Najveća utakmica bh. fudbala između Sarajeva i Željezničara igra se u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 16:55 i uz direktan prijenos na Areni Sport. Taj susret će suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Ogromnu pažnju svakako privlači duel prvoplasiranog Borca i trećeplasiranog Veleža. Meč na stadionu Rođeni igra se u petak od 20 sati. Za glavnog sudiju delegiran je Prijedorčanin, Zoran Grbić uz direktan prijenos na Areni Sport.

Treći derbi će biti odigran na Pecari. Široki Brijeg će u subotu od 19:05 biti domaćin Zrinjskom. Pravdu na tom duelu će dijeliti najbolji bh. sudija, Irfan Peljto. I taj susret će prenositi Arena Sport.

Oglasi

Inače, kolo će otvoriti Radnik i Sloboda na Gradskom stadionu u Bijeljini u petak od 17 sati uz direktan prijenos na Moja TV. Mateo Musa je određen za glavnog arbitra.

Jedini susret koji neće biti na TV ekranima je duel Krupe i Mladosti u subotu od 15 sati. Glavni sudija tog susreta će biti Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

Kolo u ponedjeljak od 15 sati uz direktan prijenos na Moja TV zatvaraju Olimpik i Tuzla City. Ermin Sivac će dijeliti pravdu na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica  Termin Sudija  TV prijenos
Radnik - Sloboda  Petak, 17:00 Mateo Musa  Moja TV
Velež - Borac Petak, 20:00 Zoran Grbić Arena Sport
Krupa - Mladost Subota, 15:00 Miloš Gigović Bez prijenosa
Sarajevo - Željezničar Subota, 16:55 Haris Kaljanac Arena Sport
Široki Brijeg - Zrinjski  Subota, 19:05 Irfan Peljto Arena Sport
Olimpik - Tuzla City Ponedjeljak, 15:00 Ermin Sivac Moja TV

Inače, delegiranju je prethodio zahtjev Veleža da utakmicu protiv Borca sude inostrane sudije. Mostarski klub bi snosio kompletne troškove, ali je Sudijski komitet NFSBiH odbio prijedlog Veleža pozivajući se na član 34. Propozicija takmičenja. 

"Utakmice Premijer lige BiH mogu voditi samo sudije sa liste sudija Premijer lige BiH, čije određivanje vrši Komitet za sudije i suđenje NS/FS BiH, u skladu sa odlukom Izvršnog odbora NS/FS BIH", navodi se u članu 34. Propozicija za takmičenje.

Top Komentari

Sarajevoboy
Rođeni, ubijte ovu gamad genocidašku. Uz vas je cijela BiH !!!!!!!
36 7
HSKPosusje
Glavna informacija koji sudac dijeli pravdu na nekoj utakmici.Moguce da kod nas i kladionice formiraju kojeficiente na osnovi djelioca pravde.
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi