Pellegrini: Ma, zaslužili smo barem bod

Pellegrini: Ma, zaslužili smo barem bod

Edmir Škorić

Čileanac Manuel Pellegrini sinoć je sa klupe predvodio Kraljeve u 159. 'El Clasicu', koji je na kraju pripao Barceloni (1:0). No, trener Reala tvrdi da je njegova momčad zaslužila bar jedan bod.

Podsjetimo da je 159. 'El Clasico' u korist Barcelone riješio Šveđanin Zlatan Ibrahimović i to samo pet minuta nakon što je ušao u igru.

"Uvijek je teško igrati sa Barcelonom na njihovom travnjaku, posebno kada se zna da oni imaju veliki postotak posjeda lopte u svojim nogama. No, odigrali smo jednu veliku utakmicu i stvorili dosta prilika. Nisam zadovoljan rezultat i mislim da smo zaslužili barem jedan bod", kazao je Pellegrini.

Dok je Pellegrini žalio sa propuštenim šansama, njegov kolega Pep Guardiola nije imao za čime žaliti, no nije puno ni pričao.

"Pobijedili smo i to je to. Vremena za slavlje baš i nemamo previše, jer nas ubrzo čeka naredna utakmica. Želimo biti prvi i stoga u srijedu moramo slaviti na gostovanju kod Xereza".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.