Pellegrini novi trener madridskog Reala

Pellegrini novi trener madridskog Reala

Manuel Pellegrini novi je trener madridskog Reala. Kako prenose španski mediji, Florentino Perez odmah je povukao prvi potez i za novog trenera postavio 56-godišnjeg Čileanca, koji je vodio Villareal. 

U licitaciji sa brojnim velikim trenerskim imenima, među kojim su bili i Jose Mourinho i Arsene Wenger, Perez se na kraju odlučio za trenera koji ima iskustvo i poznavanje španskog fudbala.

Predstavljanje novog trenera obaviće se sutra u društvu Jorgea Valdana, koji je ponovo sportski direktor kluba, a Peliegrini je potpisao dvogodišnji ugovor uz klauzulu od četiri miliona eura u slučaju uručenja otkaza.

Pellegrini  je u Villarealu ostvarivao fantastične rezultate, ali sada ga očekuje najveći izazov u karijeri, jer će dobiti tokom ljetnjeg prelaznog roka nekoliko velikih igrača, a ciljevi su - prvo mjesto u Primeri i osvajanje Lige prvaka.

Pellegrini je trenersku karijeru počeo u rodnom Čileu vodeći Universidad de Chile, a 1999. godine se pojavio na klupi LDU Quito. Nakon toga Pellegrini preuzima San Lorenzo odnosno veliki River Plate koji je vodio pet sezona. U Čileu je osvojio dva trofeja vodeći Universidad Católicu, sa LDU Quitom je bio prvak Ekvadora, sa san Lorenzom je osvojio Clausuru i Copa Mercosur, dok je sa Riverom uzeo Clasuru 2003.godine.  Prema nezvaničnim informacijama, Manuel Pellegrini bi trebao biti predstavljen utorak u prisustvu još jedne legende kluba, novog direktora Jorgea Valdana. Valdano je kao igrač osvojio pet trofeja sa Real Madridom, jedan je osvojio kao trener 1995. godine.

Pored imenovanja novog trenera, direktora, Florentino Perez je odlučio da Fernando Fernandez Tapias i Eduardo Fernandez de Blas budu potpredsjednici kluba, Miguel Pardeza sportski direktor dok će veliki Zinedine Zidane po svemu sudeći biti prvi savjetnik Florentina Pereza. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.