Pellegrini: Ovo je postalo kompleksno pitanje

Situacija oko Ronalda

Pellegrini: Ovo je postalo kompleksno pitanje

Edmir Škorić

Situacija oko Cristiano Ronalda postala je kompleksno pitanje, tvrdi trener madridskog Reala Manuel Pellegrini.

Trakavica se i ovih dana nastavlja, Portugal želi svog najboljeg igrača u dvomeču sa reprezentacijom BiH, iz Reala nedaju zeleno svjetlo igraču kojeg su masno platili ovog ljeta, budući da bi u slučaju bilo kakve povrede bivši Manchesterov igrač riskirao karijeru?!

"Svako gleda svoje interese, ali trenutno postoje medicinski kriteriji koje je važno razumjeti. Ne postoji nijedan igrač na svijetu koji ne želi pomoći svojoj reprezentaciji u nastojanju da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo, ali postoji medicinski problem i ja ga vidim kao dosta složenog", kazao je Čileanac Manuel Pellegrini, trener kluba sa Santiago Bernabeua.

Real večeras igra protiv Alcorona na Santiago Bernabeu, uzvratni susret, male šanse imaju Kraljevi obzirom da su od nižerazrednika prije dvije sedmice bukvalno "razbijeni" sa 4:0. No, Pellegrini vjeruje da njegova ekipa može do potpunog preokreta i prolaza dalje.

"Uvijek je teško preokrenuti rezultat 4:0, ali to ne znači da nemamo duh, vjeru i povjerenje", završio je Pellegrini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti